Reklam

27 Aralık 2013 Cuma

SEO İşlemlerinde Site içi yapılması gerekenler 9 (page speed optimizasyonu)

çok güzel içerikli sitelerin uzun zamandır birinci sayfada olmadıklarını görmekteyim biraz araştırma yapınca durumun sebebinin sayfa açılış hızlarının düşük olduğunu gördüm ve gerçekten neden bu şekilde olduğunu araştırmaya başladım ve sonunda gördümki hazır scriptlerin azizliğine uğramaktalar oysa küçük bazı dokunuşlarla bu sorunu ortadan kaldırabilirler.
Öncelikle site hızını araştırırken ve ölçerken kullancağınız araçlardan bahsedeyim.


bu araçlar yardımı ile sitenizin yükleme hızı ve yükleme sorunları ile kolaylıkla başa çıkarsınız. Nasıl Yapıcaz da site hızlanacak derseniz.

  1. Öncelikle sitenizde yüklenen script ve css dosyası sayısını en aza indirin gerekiyorsa ana sayfanızı ayrıca html olarak hazırlayın.
  2. css dosyalarınızı minify yapın yani içlerindeki gereksiz karakter ve boşlukları yapın hatta birleştirebilirseniz birleştirin
  3. js dosyalarınızıda css dosyalrınız gibi minify yapın
  4. resimleri kayıpsız sıkıştırma formatları ile sıkıştırın ve olabildiğince küçültün 
tüm bunlardan sonra sayfa yükleme hızınızın 3 saniyenin altına toplam sayfa büyüklüğünüzün 1 MB altına ve son olarak html dosya yükleme hızınızında 0.6 saniye altında olduğunu görmelisiniz.
ayrıca yine hosting firmanız ile görüşerek apache nin keep alive özelliğini açmalarını sağlayın. 
misafirlerinizi ne kadar rahat ettirirseniz google da sizi yukarı çıkartır google altın kuralıdır. 
destek almak isterseniz www.seowarp.net


26 Aralık 2013 Perşembe

edu ve gov BAcklink Edinme Yolları

Her ne kadar Tavsiye etmesemde Gerekli olduğu yerler yok değil 
Bu Yazıyı Daha Önce Yayınlamış olan Yiğit konurun sitesinden archive.org yardımı ile aldım teşekkürler yiğit
Biraz black hat tarzı ama illa backlink isteyen arkadaşlara 
Edu Domain Uzantısı: İngilizce Education kelimesinin ilk üç harfinden oluşmaktadır. Education kelimesinin Türkçe karşılığı eğitim demektir. Edu domain uzantısını eğitim kurumları kullanır. Çoğunlukta üniversiteler siteleri vardır. Edu domain uzantısı Türkiye de sonuna .tr ekini alıyor. Sonuç: edu.tr
Gov Domain Uzantısı: İngilizce Government kelimesinin ilk üç harfinden oluşmaktadır. Government kelimesinin Türkçe karşılığı hükümek demektir. Gov domain uzantısını hükümet ve devlet kurumları kullanır. Türkiye de ise gov.tr kullanımı vardır.
Bilindiği üzere bu siteler herhangi bir karşılık beklemeden hizmet vermektedirler. Google, karşılıksız ve faydalı hizmet veren websitelerini el üstünde tutar. Google, alçakgönüllü olan bu siteleri bizzat ödüllendirmek ister. Ödül: Yüksek pagerank ve trustrank değeri. Edu ve Gov uzantılı sitelerin pagerank ve trustrank değerleri çok yüksektir. Pagerank, sayfaya verilen puandır. Trustrank ise kaliteli sitelerle kalitesiz sitelerin ayrımını yapan algoritmadır. Aslında Edu ve Gov sitelerden backlink alma isteği Trustrank algoritmanın gelmesiyle daha da çok arttı. Çünkü trustrank sayesinde backlinklere kat ve kat fayda geliyor. Edu ve Gov sitelerden backlink almak çok zor bir işlemdir. Hele ki dofollow link almak. Edu ve Gov sitelerden backlink almak diyince bir kere dofollow mantığını kafanızda çıkartın derim. Dofollow link alabilirsiniz elbet ama ücretsiz yollarla bu işlem pek mümkün değildir.
Dofollow’dan umudu kesince yolumuz Nofollow’a düşer. Nofollow diyince kaşlarınız inmesin. Nofollow kavramını ilk ortaya atan ve geliştiren bizzat Google firmasıdır. Nofollow ve External mikroformatları artık günümüz birçok websitesinde kullanılmaktadır. Anlamlarına bakacak olursak:
Nofollow: Link verdiğiniz sitenin sizi ilgilendirmediğini Google’a söylersiniz. “Ben bu linki veriyorum ama benden mesuliyet gitti. Artık link verdiğim site beni alakadar etmez. Ne olursa olsun bana zararı dokunmasın.” anlamına geliyor.
External: Sitenizden verdiğiniz linkin siteniz dışı bir link olduğunu belirtiyorsunuz. Yani verdiğiniz linkteki dosyanın sitenizle alakası olmaması gerek. Siteniz dışına link veriyorsanız external mikroformatını kullanmak faydalı olacaktır.
Yukarıda tanıttığımız mikroformatların kullanımı aşağıdaki gibidir.
<a href="http://www.seoteknikleri.com/" title="SEO" rel="external nofollow">SEO</a>
Nofollow mikroformatıyla alınan linklerin tamamen etkisiz olduğu kesinlikle söylenemez. En kötü ihtimal sitenize hit getirisi olacaktır. Google, nofollow mikroformatıyla alınan linkleri backlink olarak kabul etmiyor. Ama alexa gibi değerlerinize etkisi olacaktır. Kısacası nofollow linkler faydalıdır, yok sayılamaz.
Gelelim konumuza. Birazdan, üzerinde link paylaşabileceğiniz Türkçe kaynaklı Edu ve Gov siteler paylaşacağım. Ama bu linklerin hepsi nofollow olacaktır. Ayrıca google aramasını kullanarak ücretsiz link paylaşabileceğimiz Edu ve Gov siteler bulacağız. Aklınıza takılmış olabilir: “Edu ve Gov sitelerde nasıl link paylaşacağız?” diye. Genelde blog, forum ve ziyaretçi defterlerini kullanacağız. Bu tür topluluk sayfaları backlink açısından her zaman fayda sağlar. (Forumların etkisi pek yoktur. Blog uygun olacaktır.)
Konuyu biraz daha ayrıntıya indirelim. Blog siteleri genelde Drupal ya da WordPress olacaktır. Zaten paylaşacağımız ya da bulacağımız Edu ve Gov sitelerin alt sayfaları wordpress tabanlı blog sayfaları olacaktır. Sistem wordpress olacağı için alacağınız backlinkler nofollow olacaktır. Dofollow olan çıkabilir arada ama çok nadir durumdur. Bloglara, forumlara ve ziyaretçi defterlerine atacağınız gönderiler onay süzgecinden geçirilecektir. Bu yüzden fazla spam teknikler kullanmadan gönderimizi atalım. Baktınız gönderileriniz onaysız direkt yayınlanıyor o zaman istediğiniz kadar spam yapabilirsiniz. Açıkçası benim de bir sitem için belirlediğim rakip siteler var. Bu sitelerden günlük dofollow ve nofollow bazlı backlinkler alıyorum. Sitemin indexlenmesinde ve alexa değerinde büyük katkı sağlıyor. İlk açılan web siteleri için aslında tavsiye edilecek bir yöntemdir.
Şimdi gelelim Google aramasından Edu ve Gov sitelerini bulmaya. Aşağıdaki kodları google arama kutusunda çalıştırın. Karşınıza çıkan edu ve gov sitelere girin. Yorum bırakmaya başlayın. Aşağıdaki kodlar en etkili olan kodlardır.
  • Gov Sitelerinde Yorum Sistemi Bulur: inurl:.gov “Leave a Reply”
  • Gov Sitelerinde Blog Bulur: site:.gov blog
  • Edu Sitelerinde Blog Bulur: site:.edu blog
  • Edu Sitelerinde Yorum Sistemi Bulur: site:.edu.tr comment
  • Gov Sitelerinde Yorum Sistemi Bulur: site:.gov.tr comment
  • Drupal Edu Sitelerinde Yorum Sistemi Bulur: site:.edu/node “post a comment”
  • WordPress Edu Sitelerini Bulur: “powered by wordpress” site:.edu
  • vBulletin Edu Sitelerini Bulur: “powered by vBulletin” site:.edu
  • WordPress Gov Sitelerini Bulur: “powered by wordpress” site:.gov
  • vBulletin Gov Sitelerini Bulur: “powered by vBulletin” site:.gov
  • Edu Sitelerinde Yorum Sistemi Bulur: site:.edu inurl:blog “post a comment” -”comments closed” -”you must be logged in”
  • Edu Sitelerinde Dizin Bulur: inurl:.edu “submit link”
  • inurl:.edu “add link”
  • inurl:.edu.tr “link gönder”
  • inurl:.edu.tr “link ekle”
  • site:.edu inurl:phpbb
  • site:.edu inurl:wp-login.php +blog
  • site:.gov inurl:wp-login.php +blog
  • site:.edu inurl:”wp-admin” +login
  • site:.edu “no comments” +blogroll -”posting closed” -”you must be logged in” -”comments are closed”
  • site:.gov “no comments” +blogroll -”posting closed” -”you must be logged in” -”comments are closed”
  • inurl:(edu|gov) “no comments” +blogroll -”posting closed” -”you must be logged in” -”comments are closed”
Şimdi paylaşacağım site listesi tamamen Türkçe .gov.tr sitelerden oluşmaktadır. Günceldir, hepsi çalışır durumda. Hepsinin alt yapısı da wordpress.

Not

Edu ve Gov sitelerden backlink alma tekniklerini/yollarını dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım. Hatalarımız ve eksikliklerimiz olabilir. Olumlu veya olumsuz her düşüncenizi paylaşabilirsiniz. Real isimlerle yapılan tüm yorumları ister olumlu ister olumsuz olsun kesinlikle onaylıyoruz. Yazımı sonuna kadar sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.

25 Aralık 2013 Çarşamba

Google Link Networklerini cezalandırıyor

Selamlar Arkadaşlar Google Büyük Backlink ağlarını cezalandırıyor! neden mi malumunuz link satmaktan
işte bazıl link networkleri buralardan link aldıysanız aldığınız linkleri reddedin

SAPE Links

Ghost Rank 2.0

BuildMyRank.com

Several Thousand

Backlinks.com

Text Link Ads

Herekese Duyurulur 
İşe Matt Cutts Açıklamaları

24 Aralık 2013 Salı

SEO İşlemlerinde Site içi yapılması gerekenler 8 (Body tagları devam)

schema.org için ne desem azdır çünki içeriğimi benim yerime google ve arama motorlarına anlatan güzel notalar demektir. bu sözleri özellikle söylemek istedim çünki gerçekten google ın anlayacağı bir müzik türü gibi karşıma çıkmakta aşağıda size tam bir schma.org ile betimlenmiş sayfa kodları vermeye çalışacağım body den başlayıp body e kadar.
aşağıdaki Örnekte sayfanın bir web sayfası olduğu,
sayfanın bağlantı yapısı
ana öğesi,
ana öğenin bir makale olduğu
makalenin adı,
makalenn yazarı,
makalenin türü
makalenin açıklaması
makalenin ana  metni
makalenin kelime sayısı,
etkileişm sayısı, kullanıcı yorum sayısı
kullanıcı yorum puanları, ve kullanıcı yorumları
bulunmaktadır. pek çok yazarıızın işine yarayacağı düşüncesindeyim.
Selamlar Saygılar

<body itemscope itemtype="http://schema.org/WebPage">
<div itemprop="breadcrumb">
  <a href="/sayfa1.html">Sayfa 1</a> >
  <a href="/sayfa2.html">Sayfa 2</a> >
  <a href="/sayfa3.html">Sayfa 3</a>
</div>
<div itemprop="mainContentOfPage">
<div itemscope itemtype="http://schema.org/Article">
  <h1 itemprop="name">SEO Makalesi</h1>
   <div itemprop="author">Mehmet ÇAKIR</div>
      <span itemprop="articleSection">SEO, Seo işlemleri, Ücretsiz SEO, Site içi SEO</span>
      <div itemprop="description">Bu Sayfada Size SEO işlemlerinden olan Site içi SEO işlemleri ile ilgili özellikle schema.org ile yapılan bir web sayfasının neye benzediğini göstermek istiyorum </div>
 <div itemprop="articleBody">SChema.org ile ilgili yazılmış makale google tarafından kolaylıkla anlaşılan ve değerlendirilen bir yazı olmakla birlikte kullanıcı açısındanda anlaşılır olmaktadır. kullanıcı bu formatı anlayan bir tarayıcı ile örneğin safari kolaylıkla makalenin kendisine odaklanıp daha rahat okuma yapabilmektedir. </div>
      <meta itemprop="wordCount" content="59"/>
   <meta itemprop="interactionCount" content="UserTweets:0"/>
   <meta itemprop="interactionCount" content="UserComments:2"/>
<div itemprop="aggregateRating" itemscope itemtype="http://schema.org/AggregateRating">
Sayfa Puanı: 
            <span itemprop="ratingValue">3</span> Yıldız -
<span itemprop="reviewCount">2</span> Görüş
</div>
        <div itemprop="Reviews">
<div itemprop="review" itemscope itemtype="http://schema.org/Review"> 
            <h2 itemprop="name">Teşekkür ederim</h2>     
                  <div itemprop="author">Haydar Şahin</div>,     
                 <meta itemprop="datePublished" content="2011-04-01">April 1, 2011
    <div itemprop="reviewRating" itemscope itemtype="http://schema.org/Rating">
  <meta itemprop="worstRating" content = "1">
      <span itemprop="ratingValue">5</span>/
      <span itemprop="bestRating">5</span> Yıldız
    </div>
        <span itemprop="description">Destekleriniz için Teşekkür ederiz</span>  
            </div>     
            <div itemprop="review" itemscope itemtype="http://schema.org/Review"> 
                             <h2 itemprop="name">Sayfaya ilginiz az</h2>     
                              <div itemprop="author">Mehmet Arslan</div>,     
                             <meta itemprop="datePublished" content="2011-04-01">April 1, 2011
                             <div itemprop="reviewRating" itemscope itemtype="http://schema.org/Rating">
                               <meta itemprop="worstRating" content = "1">
                               <span itemprop="ratingValue">2</span>/
                               <span itemprop="bestRating">5</span> Yıldız
                             </div>
                             <span itemprop="description">sayfanızla biraz daha ilgilenin</span>  
             </div>     
        </div>
</div>
</div>
</body>

22 Aralık 2013 Pazar

SEO İşlemlerinde Site içi yapılması gerekenler 7 (sub domainler)

Biraz ara verdikten sonra tekrar selamlar uzunca bir süredir yeni bir tekniğin özellikle benim için yeni olan kısmen black denilebilecek bir yöntemin sonuçlrı üzerine çalışmaktaydım ve bu gün aldığım sonuçlar oldukça çarpıcı oldu.
bildiğiniz üzere google son dönemde sub domainlerin önemini artırdı. ayrıca site adında ilgili anahtar kelimenin önemide oldukça büyük durumdadır. öyle ise neden bu iki önemli kriteri bir arada kullanmayalım.
yani www.siteadı.com olacağı yerde neden anahtar kelime.siteadı.com olmasın diye düşündüm ve çalışma yaptım 15 günlük test işlemi sonrasında sonuç aldım. ancak dikkate edilmesi gerekn konu bir defa uygulandıktan sonra geri dönüşün mümkün olmadığı. bu yüzden lütfen direk olarak uygulamayın önce düşünün ve sonra uygulayın. ayrıca test sadece www.protrans.com.tr sitesi ile yapıldı ve sonuçlar oldukça memnun edici bir niteliktedir. elbette bu yöntemi uygulayıp uygulamamak size kalmakla birlikte sorumlulukta size aittir.
nasıl yaacağınıza gelince
index.php dosyanızı açıp dosyanın başına;
if($_SERVER["HTTP_HOST"]!="www.protrans.com.tr"){
header( "HTTP/1.1 301 Moved Permanently" );
header( "Location: http://www.protrans.com.tr".$_SERVER["REQUEST_URI"] );
exit();
yazmanız yeterli olacaktır.
Ayrıca ikinci bir yöntemde biraz klasik olacak ancak sitenizin ana sayfa açılma hızını artırmak için eğer sabit içerikli bir site ise, ana sayfanızın index.html bir kopyasının oluşturulması olacaktır. bu yöntemde sunucu tarafında php çalışmayacağı için sitenizin açılma hızını 4 -5 kat artırma imkanınız.vardır.
tekrar görüşmek üzere

17 Aralık 2013 Salı

SEO İşlemlerinde Site içi yapılması gerekenler 6 (Body)

Google için site içeriği anlaşılması zor olan bir konudur. ingilizce dahi olsa google ın abu yazıyı anlamlandırma veya bu anlamı derecelendirme gibi bir becerisi yoktur(Henüz..) Ancak yazınızı siz kolaylıkla anlamlandırabiliriniz.
Bu anlamlandırma işlemleri için önceki yazımızda kısmen bahsettiğimiz veri paylaşım protokollerinden faydalanırız bu kısımda yani body tagı içerisinde kullanılabilecek protokoller;
microdata
RDFa
microformat
schema.org
olarak önce çıkmaktadır. öcellikle microformat ve schema.org google tarafından da desteklenmektedir.
Örneğin sayfanızda bir kişi veya firma ile ilgili iletişim bilgisi verecekseniz kolaylıkla bir vcard tanımlayıp bu bilgiyi burada verebirlirsiniz.
veya makalenizin içeriğini detaylandırarak vermekistiyorsanız microformat veya schema.org ile yapabilirsiniz. Bu Konuları test ettim
Örneğin schema.org/Event kullandığım bir uygulamada yaklaşık 1 hafta boyunca www.thenakliye.com web sitesi nakliye ilanı sözcüğünde 1. sayfayı komple işgal etti
yine benzer bir şekilde microformat kullandığım www.protrans.com.tr web sitesi evden eve nakliyat sözcüğünde 1. sayfa ilk beş içerisine yükseldi ve  yerini korudu ve bunu pagerank değeri 1 iken yaptı.
aynı şekilde sizlerde kendi sitelerinizde schema.org veya microformat ın getirdiği üstün özellikleri kullanabilirsiniz.

16 Aralık 2013 Pazartesi

SEO İşlemlerinde Site içi yapılması gerekenler 5 (Head bölümü , Protokoller)

Tekrar Selamlar, Birazda Koda Girmekte fayda var head bölümünde çalışmayı sürdürelim ve Joomla! ile SEO nasıl yapılır bakalım.
Sitemizin Head Alanı SEO işlemleri için olukça önemli bir bölgedir ve Google Yandex bing yahoo gibi arama motorlarının neredeyse tamamı için sayfa içeriği hakkında bilgi toplanan ve bu içeriği ona göre değerlendirdiği alanlardır.
bu bölümde önceki önceki yazılarımda bilgi verdiğim üzere dikkatli olunmazsa ne kadar backlink alırsanız alın başaırlı olmanız neredeyse imkansızdır. SEO işlemi yapan ve seo ile azıcık ilgilinen herkesin bildiği üzere title ve description sayfamız ile ilgili bilgi verilen kısımlar olmakta ancak gelişen teknoloji ve seo politikaları sonucunda yetersiz kalmaktadır. bu sebeple schema.org, opengraph, dublincore, microformat gibi yeni protokoller çıkmış ve özellikle opengraph ile schema.org bu protokoller arasında öne çıkmıştır.
basitçe bu protoklleri açıklarsan sayfa içeriğinin bir özeti ve genel bilgisnin verildiği kısımlardır diyebiliriz.
microformat ise sayfa içerisindeki herhangi bir alan ile bilginin detaylandığı kısım olduğunu söyleyebiliriz.
Open graph ile seo:
opengraph ile seo çalışması yapmak istediğinizde bu protokolün nasıl ve ne amaçla yazıldığını hatırlatmak isterim. Open Graph sayfa içerisindeki bilgilerin ve sayfanın ana içeriğinin ne olduğu hakkında bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış ve sadece head bloğunda kullanılan bir protokoldür. bu protok yardımı ile sayfaızın ana içeriğinin

  • video
  • müzik
  • yazı
  • resim
  • flash nesnesi

olup olmadığını veya hangilerini barındırdığı hakkında ve içeriğin açıklamaları ile içeriğe nasıl erişileceği hakkında bilgi verirsiniz.
Örneğin
<meta property="og:type" content="website">
<meta property="og:title" content="Ankara Evden Eve Nakliyat Profesyonel Eşya Taşıma Evden Eve Nakliye">
<meta property="og:site_name" content="Ankara Evden eve Nakliyat, asansörlü Nakliyat Savaş Nakliyat">
<meta property="og:locale" content="tr_TR">
<meta property="og:url" content="http://www.savasnakliyat.com.tr/">
<meta property="og:image" content="http://www.savasnakliyat.com.tr/images/image00074.jpg">
<meta property="og:image:type" content="image/jpg">
<meta property="og:image:width" content="400" />
<meta property="og:image:height" content="300" />
Şeklindeki bir head meta tanımı ile bu Sayfanın bir site sayfası olduğu içerisinde, Ankara Evden Eve Nakliyat Profesyonel Eşya Taşıma Evden Eve Nakliye Başlıklı bir yazı olduğu site adının Ankara Evden eve Nakliyat, asansörlü Nakliyat Savaş Nakliyat olduğu site dilinin türkçe ve adresinin http://www.savasnakliyat.com.tr/ , sitenin ana resminin  jpeg resim ve 400x300 büyüklüğünde olduğu gibi bilgiler yar almaktadır.
bu veriler çeşitli varyasyonlar ile çeşitlenebilir ve daha verimli hale getirilebilir. Özellikle oyun sitelerinde sayfanın head bölümünde sayfadaki oyun ile iligli detay bilgi ve içerik hakkında açıklama sağlanırsa yukarı sıralara çıkması kolaylaşacaktır.
schema .org kullanımı
schema.org içinse öncelikle ne amaçla çıkarıldığını hakkında bilgi vermek gerekirse. schema .org site içerisindeki verilerin daha detaylı ve kapsamlı bir şekilde kataloglandığı ve arama motorlarına daha çok veri sağlanması amacı ile hazırlanmış bir protokdür opengraphtan farklı olarak head ve body bloğu içerisinde veya ikisinde birden kullanılabilmektedir.
bu protokol ile;
site,
sayfa,
resim,
müzik,
video,
görüşler,
makaleler,
kullanıcılar,
firmalar,
çeşitli sanatsal öğeler,
flash animasyonlar,
lokasyon bilgiler,
kolaylıkla betimlenebilmekte ve ayrıca tüm bunlar protokol yapısına uygun olarak bir arada kullanılabilmektedir.
Örneğin bir makalenin içeriği, yazarı, yayınlayıcısı, tarih ve saati, nerede yayınlandığı kullanıcı ların makale hakkındaki görüşleri, makale içerisindeki resimler, resimler hakkında detay bilgi, gibi bir yapı sağlandığında emin olun google ın ilgisini çekmekte ve iyi puanlarla değerlendirilmektedir.
Basit bir örnek verecek olursak
<html prefix="og: http://ogp.me/ns#" lang="tr" dir="ltr" xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" itemscope itemtype="http://schema.org/Article">

<head>
<meta itemprop="name" content="Ankara Evden Eve Nakliyat Profesyonel Eşya Taşıma Evden Eve Nakliye">
<meta itemprop="description" content="Evden Eve Nakliyat, Ankara asansörlü evden eve nakliyat firması, Protrans Nakliyat 20 Yılı aşkın süredir, EVDEN EVE NAKLİYAT Hizmetinde güveninizle büyümekte">
<meta itemprop="image" content="http://evdenevenakliyat.protrans.com.tr/images/header.jpg">
<meta itemprop="sameAs" content="http://www.protrans.com.tr/">

www.protrans.com.tr den alıntıdır
Sayfanızın içeriği hakkında detay bilgiler sağlayacağı gibi ilgili alnlarda yapacağınız küçük değişikliklerle 
<span itemscope itemtype="http://schema.org/Article">
<meta itemprop="name" content="Asansör Kiralama">
<meta itemprop="description" content="Asansör Kiralama İşlerinizde Size hizmet vermekten mutluluk duymaktayız uygun fiyat ve verilen söz bizim için en değerli hizmettir"/>
<meta itemprop="image" content="http://www.savasnakliyat.com.tr/images/image00074.jpg"/>
<meta itemprop="sameAs" content="http://evdeneve.savasnakliyat.com.tr/asansor_kiralama.html"/>
<meta itemprop="articleSection" content="Business, Evden eve nakliyat, asansörlü nakliyat"/>
<span itemprop="articleBody">
....
....
....
 <div itemprop="aggregateRating"
    itemscope itemtype="http://schema.org/AggregateRating">
	<span itemprop="bestRating">100</span> Üzerinden <span itemprop="ratingValue">95</span>
    <span itemprop="ratingCount">1</span> Müşteri Yorumu
  </div>
<div itemprop="reviews">Müşteri Yorumları
<div itemprop="review" itemscope itemtype="http://schema.org/Review">
  <span itemprop="reviewRating">5</span> Puan -
  <b>"<span itemprop="name">Size Teşekkür Ederim</span>" </b>
  by <span itemprop="author">Hamza Yerli</span>,
   <meta itemprop="datePublished" content="2013-05-04">4 Mayıs  2013
  <span itemprop="reviewBody">Eşyalarımı Taşırken Gösterdiğiniz Özen için Teşekkür Ederim. Sizi Pek Çok arkadaşıma Önerdim</span>
</div>
</div>

Şeklinde Bir kodlama sitenizin içeriğinin yani asıl yazınızın nasıl bir içerik olduğunu derecelendirmesini kullanıcı yorumlarını yayınlamanızı ve google ın stenizi nasıl yorumlayacağu makaleninin nerde başlayım nerde bittiğini bu makaleye ait yorumların neler olduğunu anlamasına kolaylık sağlayacaktır.
Joomla ile seo
Bu İşlemleri Joomla ile yapmak isterseniz tek yapmanız gereken templates klasörü altındaki ilgli template dizinini açmak ve bu düzünde index.php dosyası ile yine aynı dizinde content.php dosyasını düzenlemek olacaktır.
Mutlu ve Esen Kalın Sonraki YAzıda Görüşmek üzere

SEO İşlemlerinde Site içi yapılması gerekenler 4

Head Bloğuna bu bölümdede devam ediyoruz. Google ın dikkat ettiği konulardan belkide en öndemlisi sayfa içerisinde çağrılan scriptlerin ve css dosyalarının azlığı ve sitenin ana html kısmının ne kadar hızlı yüklendiğidir. bu hız artırmak için çeşitli yöntemler mevcut olmakla birlikte en çok işe yarayanının CSS ve Script doyalarının sayfa yüklendikten sonra yüklenmesini sağlamak olduğunu unutmayalaım.
bu işlem defer veya asenkron yüklenmesi sonucunda html sayfa kodları yüklenir hazır denilir ve arkasından sayfa scriptler ile veya defer ile yüklenir. böylece sayfa görüntülenme hızı otomatik olarak artar.
bunla ilgili örneği www.protrans.com.tr sitesinde görebilirsiniz. CSS dosyalarının yüklenmesi ise daha karmaşık bir şekilde olur ve muhakkak script ile yapılması gerekir.

  var fileref=document.createElement("link")
  fileref.setAttribute("rel", "stylesheet")
  fileref.setAttribute("type", "text/css")
  fileref.setAttribute("href", filename)
document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(fileref)

Şeklindeki bir kaç satırlık bir kod ile CSS dosyalarının sonradan yüklenmesi sağlanabilir.
etaylı bilgi ve örnek için www.protrans.com.tr web sitesinin kodlarına bakabilirsiniz

SEO İşlemlerinde Site içi Yapılması gerekenler 3

Sitelerimizin İçerisinde dikkat etmemiz gereken bir başka konuda resimlerin yüklenişleri ve büyüklükleridir. Google sitemiz içerisindeki resimleri de sayfamızın yüklenişlerine etkilerinide kontrol etmekte ve buna göre puanımıza olumlu yada olumsuz etkileri olmaktadır. gerektiğinden çok büyük resimler veya with ve height ile ölçeklendirilmiş küçük resimler aşırı resim çekimi yüzünden geciken sayfalar google için olumsuz kabul edilen durumlardır.
sitemizin içerisinde görsellik kazandırmak için kullanılan küçük resimlerin çokluğu ve bu resimlerin yükleme zamanına etkileride bu kriterler arasındadır.
bu sorunları gidermek için geliştirilen teknikler
1. resimlerin ölçeklendirilmesi
2. CSS sprit tekniğinin kullanılması
3. gereksiz resimlerin siteden ve sayfadan çıkarılması
4. Site içerisinde resimlerin scriptler ile çaprılması
5. kullanılan resimlere alt tagmalarının verilemesi
şeklinde özetlenebilir.
Özellikle görsel içeriğinin önemli olduğu sitelerde CSS spirit tekniği oldukça işe yaramakta ve gereksiz DNs sorgularını ve dosya indirmelerini engellemektedir.

SEO İşlemlerinde Site içi İşlemler 2

Google Sıralamalarında Öne Çıkmayı Hepimiz İstemekteyiz ve bunun için çok ama çok çalışmaktayız ancak sitelerimizin içerisindeki içeriklere özen verdiğimiz kadar sitemizi oluşturan html kodlamalara ne kadar önem vermekteyiz diye kendimize sorduğumuzda site çok güzel olmuş veya beğenmedim şeklinde cevap veren çok arkadaşım oluyor. Google sitenizin görünüşünü değerlendiremez bunun yerine kodlarınızın nasıl göründüğüne ve kodlarınızın güzelliğine bakar. bu güzelliği de bir kaç araç ile test edebilirsiniz. Bu Yazımda size HTML Kodlarda bulunan HEAD alanından ve yapılması gerekenlerden bahsedeceğim.
Google Ne Kadar Çok Teknoloji kullanılır ne kadar çok yazılan içerik hakkında ön bilgi verirseniz size o kadar yardımcı olur. bu sebeple içeriğiniz hakkında bilgiyi bu bölümde vermelisiniz. Bu vereceğiniz bilgiler
sayfanın başılığı ve açıklamasından çok daha ileri bir şekilde olmalı ve detaylandırılmalıdır.

  • sayfanın başlığı
  • sayfanın içerik özeti
  • sayfanın türü
  • sayfaya ait tanıtıcı resim
  • sayfanın oluşturulma tarihi
  • sayfanın yazarı
  • sayfanın karakter sayısı
  • sayfanın kategorisi
  • sayfanın ana içeriği
  • sayfanın yorum sayısı
  • sayfa yorumları oratalama puanı

gibi detaylar olabilir.
Bu Tür veriler Open graph, schema.org, microformat, dublincore, vb herhangi bir veya bir kaç teknoloji ile birlikte verilebilmektedir ve oldukça işe yaramaktadır. Örnek isteyen arkadaşlara www.protrans.com.tr sitesine bakmalarını tavsiye ederim

15 Aralık 2013 Pazar

SEO İşlemlerinde Site İçinde Yapılması gerekenler I

Google son dönemde özellikle penguin ve panda algoritmalarından sonra sitenin içerisindeki bazı konulara özellikle önem vermektedir. bu konulardan benim kanımca en önemlisi site yaşı ve site süresi.
SEO işi ile ilgili herkesin sikkat ettiği ve önemli atfettiği bir kou olan olan TRUST RANK algoritması çalışma prensibi gereği sitenin güvenilirliği konusuna eğilmektedir.
Bir Sitenin Güvenilir olup olmadığı;
Aldığı linklerin kalitesi
Aldığı linklerin güvenilir sitelerden gelmesi
Sitenin yaşı
Sitenin bitiş tarihi
gibi kriterlere göre hesaplandığını defalarca okumuşunuzdur.
link kalitesi ve site link güvenilirliğini kontrol edebilmenizin nerdeyse imkansız olduğu hatta gov ve edu link almanın zorlukları göz önüne alındığında site yaşı ve sitenin bitiş tarihi kriterleri sıralamayı belirleyen etkenler olarak ortaya çıkmaktadır.
Site yaşı tam olarak kontrol edemesekte eski bir sitenin ve sürekli aktif bir site olması işimizi kolaylaştıracaktır. buna birde domain bitiş süresini uzatmayı eklerseniz 5 yıl ve üzeri bir şekilde önemli bir yol almış olursunuz.
ayrıca yine bitiş tarihi ileri bir kaç siteden alacağınız backlinklerle birlikte sitenizi ilk 3 sayfa içerisine kolaylıkla taşıyabilirsiniz.

14 Aralık 2013 Cumartesi

Özel Bir Başlık Altında Merhaba Nakliyat için SEO işlemleri ve Evden eve nakliyat Firmaları SEO işlemleri Nasıl Yapılır ?

Uzunca Bir Aradan Sonra Selamlarımı sunarım
Diğer bloglarımdan tanıyacağınız üzere nakliyat ve evden eve nakliyat firmaları için SEO çalışmaları yapmaktayım. Özellikle Ankara Nakliyat Firmaları tanıyacaklardır.
Bu Bloğu açıp açmama konusunda uzunca bir zamandır düşünmekteyim ve sonunda açmam ve bloğumda yaptığım çalışmalar ve sonuçları hakkında bilgi paylaşımı yapmam gerektiği kanısına vardım.
SEO denince konuya aşina olanlar bileceklerdir ancak yeniler veya ilk kez karşılaanlar için basitçe "bir web sitesinin arama motorlarında ön sıralara çıkarılması işlemidir. " şeklinde tabir edilebilir.
pek çok yerde konu ile ilgili bilgi var ancak bence en önemli konu siteniz üzerinde yapılması gereken işlemler.
bu işlemler neden önemli diye soracak olursanız google ın yaratıcıları sürekli söylüyorlar iyi içerik ve iyi bir yapı kullanın diye. penguen ve panda güncellemeleri ile paralı link alma, çeşitli sitelere link ler kaydettirme devri neredeyse bitti. Hatta artık birinci sayfalarda pagerank almamış hatta yeni kurulan siteler bile çıkabilmekte ve aylaca orada kalabilmektedir.
Peki ne yapmalı ? web sitemizi nasıl düzenlemeliyiz.
bu yazımda 1. adım olarak içeriklerin hazırlanması ve yazım kurallarından bahsedeceğim.
Öncelikle yazılarınız kendi sitenizde en az haftada 1 kez yayınlanmalı ve bu yazılarınızı derecelendirebilmelisiniz.
yani siteniz sürekli olarak güncellenebilir durumda olmalıdır. bu durumda bir blog işinizi oldukça iyi görecektir. sitemin temel sistemini değiştirmek istemiyorum diyen kişilere önerim sitenizin altında yeni bir klasör oluşturun ve hazır CMS lerden bir tanesini kullanın blog işlemleri için wordpres oldukça iyi bir seçim olabilir. ben Joomla Kullanmaktayım.
makale yazarken dikkat etmeniz gereken bir noktada yazdığınız makaleler 400 kelimeden fazla olmalı ve içerisinde en az 1 adet özgün resim bulunmalıdır.
Bundan Sonraki adım ise makalelerinizin içeriğinin nasıl yazılacağı ki bu da yaklaşık 4 yılımı aldı ama sizinle artık paylaşabilirim. SEO işlemlerinde kullanılan makaleler 3 bölümden oluşur.
1 tanıtım
2 açıklama
3 pazarlama veya satış
anahtar kelimelerinizi çok yoğun olmamak kaydı ile bu bölümlere yaymanızda fayda var.
mesela anahtar kelimem ankara evden eve nakliyat sözcüğü ise
1. paragrafta 2 adet
3. paragrafta ise 1 adet kullanmak ve kullandığımda bu kelimeleri kalın yazmak oldukça etkili olacaktır.
http://evdenevenakliyat.protrans.com.tr/blog/index.php/2-evden-eve/16-ankaraevdenevenakliyatankara.html linki size önemli ipuçları sağlayacaktır.
3. paragrafta ayrıca anahtar kelimenize link vererek ana sayfanıza yönlendirme yapınız.

Şimdilik Bu Kadar Tekrar Görüşmek üzere