Reklam

26 Aralık 2013 Perşembe

edu ve gov BAcklink Edinme Yolları

Her ne kadar Tavsiye etmesemde Gerekli olduğu yerler yok değil 
Bu Yazıyı Daha Önce Yayınlamış olan Yiğit konurun sitesinden archive.org yardımı ile aldım teşekkürler yiğit
Biraz black hat tarzı ama illa backlink isteyen arkadaşlara 
Edu Domain Uzantısı: İngilizce Education kelimesinin ilk üç harfinden oluşmaktadır. Education kelimesinin Türkçe karşılığı eğitim demektir. Edu domain uzantısını eğitim kurumları kullanır. Çoğunlukta üniversiteler siteleri vardır. Edu domain uzantısı Türkiye de sonuna .tr ekini alıyor. Sonuç: edu.tr
Gov Domain Uzantısı: İngilizce Government kelimesinin ilk üç harfinden oluşmaktadır. Government kelimesinin Türkçe karşılığı hükümek demektir. Gov domain uzantısını hükümet ve devlet kurumları kullanır. Türkiye de ise gov.tr kullanımı vardır.
Bilindiği üzere bu siteler herhangi bir karşılık beklemeden hizmet vermektedirler. Google, karşılıksız ve faydalı hizmet veren websitelerini el üstünde tutar. Google, alçakgönüllü olan bu siteleri bizzat ödüllendirmek ister. Ödül: Yüksek pagerank ve trustrank değeri. Edu ve Gov uzantılı sitelerin pagerank ve trustrank değerleri çok yüksektir. Pagerank, sayfaya verilen puandır. Trustrank ise kaliteli sitelerle kalitesiz sitelerin ayrımını yapan algoritmadır. Aslında Edu ve Gov sitelerden backlink alma isteği Trustrank algoritmanın gelmesiyle daha da çok arttı. Çünkü trustrank sayesinde backlinklere kat ve kat fayda geliyor. Edu ve Gov sitelerden backlink almak çok zor bir işlemdir. Hele ki dofollow link almak. Edu ve Gov sitelerden backlink almak diyince bir kere dofollow mantığını kafanızda çıkartın derim. Dofollow link alabilirsiniz elbet ama ücretsiz yollarla bu işlem pek mümkün değildir.
Dofollow’dan umudu kesince yolumuz Nofollow’a düşer. Nofollow diyince kaşlarınız inmesin. Nofollow kavramını ilk ortaya atan ve geliştiren bizzat Google firmasıdır. Nofollow ve External mikroformatları artık günümüz birçok websitesinde kullanılmaktadır. Anlamlarına bakacak olursak:
Nofollow: Link verdiğiniz sitenin sizi ilgilendirmediğini Google’a söylersiniz. “Ben bu linki veriyorum ama benden mesuliyet gitti. Artık link verdiğim site beni alakadar etmez. Ne olursa olsun bana zararı dokunmasın.” anlamına geliyor.
External: Sitenizden verdiğiniz linkin siteniz dışı bir link olduğunu belirtiyorsunuz. Yani verdiğiniz linkteki dosyanın sitenizle alakası olmaması gerek. Siteniz dışına link veriyorsanız external mikroformatını kullanmak faydalı olacaktır.
Yukarıda tanıttığımız mikroformatların kullanımı aşağıdaki gibidir.
<a href="http://www.seoteknikleri.com/" title="SEO" rel="external nofollow">SEO</a>
Nofollow mikroformatıyla alınan linklerin tamamen etkisiz olduğu kesinlikle söylenemez. En kötü ihtimal sitenize hit getirisi olacaktır. Google, nofollow mikroformatıyla alınan linkleri backlink olarak kabul etmiyor. Ama alexa gibi değerlerinize etkisi olacaktır. Kısacası nofollow linkler faydalıdır, yok sayılamaz.
Gelelim konumuza. Birazdan, üzerinde link paylaşabileceğiniz Türkçe kaynaklı Edu ve Gov siteler paylaşacağım. Ama bu linklerin hepsi nofollow olacaktır. Ayrıca google aramasını kullanarak ücretsiz link paylaşabileceğimiz Edu ve Gov siteler bulacağız. Aklınıza takılmış olabilir: “Edu ve Gov sitelerde nasıl link paylaşacağız?” diye. Genelde blog, forum ve ziyaretçi defterlerini kullanacağız. Bu tür topluluk sayfaları backlink açısından her zaman fayda sağlar. (Forumların etkisi pek yoktur. Blog uygun olacaktır.)
Konuyu biraz daha ayrıntıya indirelim. Blog siteleri genelde Drupal ya da WordPress olacaktır. Zaten paylaşacağımız ya da bulacağımız Edu ve Gov sitelerin alt sayfaları wordpress tabanlı blog sayfaları olacaktır. Sistem wordpress olacağı için alacağınız backlinkler nofollow olacaktır. Dofollow olan çıkabilir arada ama çok nadir durumdur. Bloglara, forumlara ve ziyaretçi defterlerine atacağınız gönderiler onay süzgecinden geçirilecektir. Bu yüzden fazla spam teknikler kullanmadan gönderimizi atalım. Baktınız gönderileriniz onaysız direkt yayınlanıyor o zaman istediğiniz kadar spam yapabilirsiniz. Açıkçası benim de bir sitem için belirlediğim rakip siteler var. Bu sitelerden günlük dofollow ve nofollow bazlı backlinkler alıyorum. Sitemin indexlenmesinde ve alexa değerinde büyük katkı sağlıyor. İlk açılan web siteleri için aslında tavsiye edilecek bir yöntemdir.
Şimdi gelelim Google aramasından Edu ve Gov sitelerini bulmaya. Aşağıdaki kodları google arama kutusunda çalıştırın. Karşınıza çıkan edu ve gov sitelere girin. Yorum bırakmaya başlayın. Aşağıdaki kodlar en etkili olan kodlardır.
  • Gov Sitelerinde Yorum Sistemi Bulur: inurl:.gov “Leave a Reply”
  • Gov Sitelerinde Blog Bulur: site:.gov blog
  • Edu Sitelerinde Blog Bulur: site:.edu blog
  • Edu Sitelerinde Yorum Sistemi Bulur: site:.edu.tr comment
  • Gov Sitelerinde Yorum Sistemi Bulur: site:.gov.tr comment
  • Drupal Edu Sitelerinde Yorum Sistemi Bulur: site:.edu/node “post a comment”
  • WordPress Edu Sitelerini Bulur: “powered by wordpress” site:.edu
  • vBulletin Edu Sitelerini Bulur: “powered by vBulletin” site:.edu
  • WordPress Gov Sitelerini Bulur: “powered by wordpress” site:.gov
  • vBulletin Gov Sitelerini Bulur: “powered by vBulletin” site:.gov
  • Edu Sitelerinde Yorum Sistemi Bulur: site:.edu inurl:blog “post a comment” -”comments closed” -”you must be logged in”
  • Edu Sitelerinde Dizin Bulur: inurl:.edu “submit link”
  • inurl:.edu “add link”
  • inurl:.edu.tr “link gönder”
  • inurl:.edu.tr “link ekle”
  • site:.edu inurl:phpbb
  • site:.edu inurl:wp-login.php +blog
  • site:.gov inurl:wp-login.php +blog
  • site:.edu inurl:”wp-admin” +login
  • site:.edu “no comments” +blogroll -”posting closed” -”you must be logged in” -”comments are closed”
  • site:.gov “no comments” +blogroll -”posting closed” -”you must be logged in” -”comments are closed”
  • inurl:(edu|gov) “no comments” +blogroll -”posting closed” -”you must be logged in” -”comments are closed”
Şimdi paylaşacağım site listesi tamamen Türkçe .gov.tr sitelerden oluşmaktadır. Günceldir, hepsi çalışır durumda. Hepsinin alt yapısı da wordpress.

Not

Edu ve Gov sitelerden backlink alma tekniklerini/yollarını dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım. Hatalarımız ve eksikliklerimiz olabilir. Olumlu veya olumsuz her düşüncenizi paylaşabilirsiniz. Real isimlerle yapılan tüm yorumları ister olumlu ister olumsuz olsun kesinlikle onaylıyoruz. Yazımı sonuna kadar sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder